Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Με το λαγουδάκι του Πάσχα και τις 5 αισθήσεις μου ταξιδεύω πίσω στις πασχαλινές διακοπές μου

Επιστροφή σπό τις καιλοκαιρινές διακοπές και όλα όσα ζήσαμε  είναι τόσο έντονα στο μυαλό μας !!! 
Η συζήτηση ατέλειωτη! Είχαν τόσα πολλά να πουν και τόσα πολλά να μοιραστούν τα παδιά μεταξύ τους! Μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε αυτό το ταξίδι πίσω στο χρόνο και στις πασχαλινές μας διακοπές με τις 5 αισθήσεις μας. Άλλωστε είναι και μία από τις θεματικές μας ενότητες, που διατρέχει φέτοςόλες μας τις δράσεις και ήδη τις γνωρ'ιζουεμ πολύ καλά. Αφού λοιπόν τις ξαναθυμηθήκαμε, επικεντρωθήκαμε σε όλα όσα ζήσαμε το Πάσχα και τα συνδέσαμε με τις αισθήσεις μας.
Στη συνέχεια φτιάξαμε ένα πίνακα αναφοράς όλοι μαζί:










Ύστερα φτιάξαμε ένα ατομικό βιβλιαράκι - λαγουδάκι, όπου ο καθένας ζωγράφιζε και προσπάθησε να γράψει το δικό του ταξίδι των αισθήσεων στο Πάσχα. Γιατί λαγός; Για αν το κάνουμε παιχνιδιάρικο και επειδή το λαγουδάκι μας θυμίζει το Πάσχα. Οπότε το χρησιμοποιήσαμε ως οδηγό σε αυτό το ταξίδι μας:

















Συζητήσαμε πώς περάσαμε το Πάσχα και στη συνέχεια καταγράψαμε σε φύλλο αξιολόγησης τις αναμνήσεις μας:

















 Φτιάξαμε το λαγουδάκι του Πάσχα να κρατάει τος αναμνήσεις μας, που μας συντροφεύει σε αυτό το ταξίδι:





Με την κυρία Χρύσα, διάβασαν το βιβλίο της Ιωάννας Κυρίτση Τζιώτη "Η πασχαλίτσα της αγάπης" , κάνοντας και μία σύνδεση με το πρόγραμμά μας "Νοιάζομαι και Δρω".
Ένα πασχαλινό βιβλίο, γεμάτο συναίσθημα και αγάπη με ηρωίδα μια πασχαΛίτσα. Μια γυαλιστερή περίεργη πασχαΛίτσα που βάζει σκοπό της ζωής της να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματικά Πάσχα. Γραμμένο με τρυφερό τρόπο από την Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη και εικονογραφημένο με τις εξαιρετικά όμορφες ζωγραφιές της Ελίζας Βαβούρη, μπορεί να διαβαστεί και να συγκινήσει παιδιά κάθε ηλικίας.
- Μα τι είναι αυτό το Πάσχα;
Βρίσκεται μέσα στο όνομά μου και γύρω μου ακούω συνέχεια να μιλούν γι΄ αυτό και να το περιμένουν με λαχτάρα, αναρωτιέται ένα ανοιξιάτικο πρωινό η Λίτσα η πασχαλίτσα.
Μια και δυο ξεκινά να μάθει…
- Μήπως ξέρετε τι είναι το Πάσχα παρακαλώ;
Ρωτά όποιον βρεθεί στο δρόμο της.
Όλοι της απαντούσαν, μα ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Μπερδεύεται, κουράζεται, η πασχαλίτσα μας, μα επιμένει μέχρι να νιώσει μέσα στη μικρή καρδιά της, τι αληθινά είναι το Πάσχα!
Και τελικά ποιο είναι το νόημα του Πάσχα; 
Μα η ΑΓΑΠΗ!!!
Η πασχαλίτσα πήρε κερί από τις μέλισσες, λουλούδια από το λιβάδι και τράβηξε και μία κορδέλα από το ουράνιο τόξο και έφτιαξε μία όμορφη λαμπάδα και την πήγε στο κοριτσάκι που δεν είχε και το έκανε πολύ χαρούμενο
Συζητήσαμε και μεις για το νόημα του Πάσχα και αυτό που κυριάρχησε ήταν η ΑΓΑΠΗ!!!
Μιλήσαμε για τις λαμπάδες μας και ζωγραφίσαμε τη λαμπάδα που θέλουμε να μας φέρει ο νονός ή η νονά και επηρεασμένοι από το παραμύθι της έδωσαν οι περισσότεροι τα χρώματα του ουράνιου τόξου και έγραψαν τη λέξη ΑΓΑΠΗ.
Τα παιδιά αφού συζήτησαν πάνω στο περιεχόμενο του βιβλίου, το εικονογράφησαν: 













2 σχόλια:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΧΑ ΧΑ ΑΡΙ ΜΟΥ!!! ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ! (ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ!). ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΤΕΛΕΙΑ ΟΛΑ!

Έφη Μπακή είπε...

Πανέμορφα Αριούλι μου τα λαγουδάκια των πασχαλινών αναμνήσεων!!!!!!!!!!